Washington

Evergreen State

Bekijk foto's

Washington


Vooral voor de actieve en ondernemende vakantieganger is deze regio een perfect stukje Amerika om uitgebreid te ontdekken

Washington is een van de staten van de Verenigde Staten, gelegen in de Pacific Northwest. De staat wordt gevormd door het overblijvend westelijk deel van het vroegere Washingtonterritorium. Het gebied werd toegelaten tot de Unie als 42ste staat in 1889. De hoofdstad is Olympia. De bijnaam van de staat is de ‘Evergreen State’.

kies hier uw favoriete rondreis / fly drive in Washington


Geschiedenis
Washington is genoemd naar de George Washington, de eerste president van de Verenigde Staten. De huidige staat Washington maakte oorspronkelijk deel uit van een veel groter gebied, het Oregonterritorium dat ontstond na het verdrag van Oregon (1846) , de oplossing voor het grensconflict met de Britten in Noordelijk Amerikaans gebied.
In 1853 werd werd het Washingtonterritorium gevormd door afscheiding van het Oregonterritorium. Na een uitbreiding in 1859 en een gebiedsafscheiding in 1863 ontstond het definitieve grondgebied dat op 11 november 1889 formeel , als 42ste , een staat van de Verenigde Staten werd.


Geografie
Deze staat wordt door de Cascade Mountains verdeeld in een bijzonder vruchtbaar en bosrijk kustgebied en aan de andere kant een droog binnenland met imposante woestijnlandschappen. De Cascade Mountains vormen het meest grillige berglandschap van Amerika. Iets wat ook wel blijkt uit de namen van de bergtoppen van North Cascades National Park, zoals Desolation Peak, Mount Despair en Mount Terror.
Hoge, scherpe bergen met ijstoppen. Bovendien vind je hier honderden gletsjers, meer dan de helft van alle gletsjers in Amerika! In de lagergelegen gebieden vind je alpenweiden, canyons, rivieren en spectaculaire watervallen. Daar vind je ook Highway 20, de ‘most scenic mountain drive in Washington’. Een ideaal gebied om te fietsen, wandelen, paardrijden of watersporten.

Seattle
Seattle is bekend geworden door films en televisieseries zoals Greys Anatomy. Ook grote bedrijven zoals Microsoft en Boeing bevinden zich hier. Verder is de stad erg bekend geworden vanwege de muziekscene . Bekende bands zoals Nirvana, Pearl Jam en Soundgarden komen uit Seattle. Ook muzieklegende Jimmy Hendrix is hier geboren. Bekende bezienswaardigheden in Seattle zijn de Space Needle en de Famers Market.


Bezienswaardigheden Washington
De plek om orka’s te spotten zijn de eilanden voor de kust van de staat Washington : de San Juan Islands. Deze eilandengroep bestaat uit ca 170 eilanden.
Nog meer natuurschoon vindt je op schiereiland Olympic Peninsula. Van hieruit kun je Olympic National Park bezoeken. Dit park lijkt op een regenwoud uit de Amazone. Midden in het park rijzen de Olympic Mountains op, met Mount Olympus (2917m) als hoogste piek.
De staat grenst in het noorden aan Canada waar je nog meer natuurschoon ontdekt in het North Cascades National Park.