Oregon

Beaver State

Bekijk foto's

Oregon


Struinen over de verlaten stranden langs de Pacific Ocean, hiken door ruige en onherbergzame bergketens , wandelen door ontelbare mooie bossen en genieten in de levendige stad Portland. Je doet het allemaal tijdens een vakantie in Oregon ! Oregon is een van de staten van de Verenigde Staten gelegen in de Pacific Northwest . De bijnaam van de staat is “Beaver State”. De hoofdstad is Salem.


kies hier uw favoriete rondreis / fly drive / stedentrip in Oregon


Geschiedenis
Er wonen al zeker 15000 jaar mensen in Oregon. Tijdens de 18e en 19e eeuw claimden verschillende Europese grootmachten het gebied. In 1818 claimden enkel Groot-Brittannie en de Verenigde Staten het gebied nog en werd er overeengekomen dat beide naties activiteiten mochten ontplooien in het gebied en dat het Oregon Country gezamenlijk beheerd zou worden. In 1846 werd Oregon Country opgesplitst. De Britten trokken zich terug naar het noorden en het deel ten zuiden van de nieuwe grens werd door de Amerikanen snel ingericht als het Oregonterritorium. Op 14 februari 1859 werd het westelijk deel van het (verkleinde) Oregonterritorium formeel , als 33e , een staat van de Verenigde Staten.

Geografie
Oregon ligt aan de Grote Oceaan en grenst in het noorden aan de staat Washington, in het oosten aan Idaho en in het zuiden aan Californie en Nevada. Van Noord naar Zuid lopen de Pacific Coast Range en de Cascade Range, een bergketen waarvan het hoogste punt de top van de stratovulkaan Mount Hood is (3426 m). Ten westen hiervan valt veel regen. Het zuidoosten van de staat is droger en vlakker.


Portland
De slogan van Portland is “Keep Portland Weird”. De grootste stad van Oregon heeft een vooruitstrevend en liberaal karakter. Hier heerst een echte koffie- en biercultuur.
Portland is vooruitstrevend en vooral op milieuvlak zie je dit terug. Steeds meer autowegen maken plaats voor fietspaden. Shoppen doe je in het Northwest District. In het hippe Pearl District drink je een biertje uit een van de vele microbrouwerijen.

Mount Hood
Mount Hood is een stratovulkaan die ongeveer 70 km ten oosten van Portland, op de grens van Clackamas en Hood River County ligt. Met zijn 3429m is het de hoogste piek van de staat Oregon. Op de zuidflank van de Vulkaan staat de Timberline Lodge, een hotel uit 1935, waar in 1980 The Shinning met Jack Nicholson is opgenomen.


Crater Lake National Park
Crater Lake is een van ’s werelds bekendste kratermeren, dat ongeveer 7700 jaar geleden is ontstaan bij een zeer zware vulkanische uitbarsting van Mount Mazama in Oregon.
Crater Lake is, met een maximale diepte van 594 meter , het diepste meer van Amerika en een van de diepste meren ter wereld. Op 22 mei 1902 werd het Crater Lake National Park opgericht om het gebied te beschermen.