North Carolina

Tar Heel State

Bekijk foto's

Ontdek de schoonheid van een vakantie North Carolina


De staat North Carolina, ook wel Tar Heel State genoemd, was een van de oorspronkelijk dertien staten die de Unie hebben opgericht en zich hebben vrijgevochten van het Britse koloniale gezag. Tijdens je vakantie North Carolina zul je genieten van de prachtige natuur en de rijke geschiedenis van de Amerikaanse Indianen. 

kies hier uw favoriete rondreis / fly drive in North Carolina


Great Smokey Mountains

De Great Smokey Mountains is een gebergte in het zuiden van de Appalachen, op de grens tussen North Carolina en Tennesse. Het hoogste punt in het park is Clingmans Dome, die 2025 meter hoog is. De naam komt van de nevel die vaak over de toppen van de bergen hangt. Dit is een prachtig natuur fenomeen dat je niet kunt missen tijdens je vakantie North Carolina. Een groot deel van het gebergte wordt beschermd, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De Smokey Mountains is het best bezochte park van Amerika. Het is wel een park dat met wandelen zijn geheimen prijs geeft. Als je de Great Smokey Mountains bezoekt tijdens je vakantie North Carolina is het zeker aan te raden een wandelroute te volgen.

The Outer Banks

De Outer Banks vormen een soort halve maan om de kust van North Carolina. De kustlijn is 180 km lang en loopt vanaf de staatslijn met Virginia tot aan Cape Lookout. Het gebied is wel te vergelijken met onze Waddenzee, met een buitenste rij zandbanken en duinenrijen al of niet verbonden met het drassige achterland met kwelders. Een gedeelte van de Outer Banks zijn bebouwd met vakantiewoningen. Het is een prachtig natuurgebied met mooie stranden, zandduinen, wildreservaten en vuurtorens. Heerlijk om even tot rust te komen tijdens je vakantie North Carolina.


Geschiedenis

De oorspronkelijke bewoners van North Carolina waren Amerikaanse Indianen oa de Cherokee. Rond 1830 werden zijn gedwongen te verhuizen naar het Indian Territory in Oklahoma. South Carolina was een slavenstaat bij uitstek en de eerste staat die zich afscheidde van de Unie en zo de Amerikaanse Burgeroorlog op gang bracht. North Carolina scheidde zich pas af toen al zijn buren dat ook gedaan hadden, en met tegenzin in 1861. In de buurt van het dorpje Kitty Hawk werd in 1903 de eerste bestuurde vlucht gemaakt met een gemotoriseerd vliegtuig gemaakt door de gebroeders Wright.

Geografie

De staat is qua natuur zeer interessant. Aan de oostkant liggen de prachtige Outerbanks, een rij eilanden voor de kust ,een beetje vergelijkbaar met onze Waddeneilanden. Aan de westkant liggen de Great Smokey Mountains , die wel op de Ardennen of Vogezen lijken , hoewel ze op sommige plaatsen aardig ontoegankelijk zijn. Ertussen ligt een heuvellandschap dat vrij sterk bebost is. Het klimaat is in dit deel van Amerika warm en vochtig in de zomer met temperaturen die rond de 35-37 graden schommelen.