Georgia

Peach State

Bekijk foto's

Een vakantie Georgia, de 'Empire state of the South'.


De staat Georgia, ook wel Peach State of Empire state of the South genoemd, is een staat in het zuiden van Amerika. Georgia is een van de dertien oorspronkelijke staten en is vernoemd naar koning George II van Groot-Brittannie. Georgia werd gesticht als Britse kolonie in 1732. Georgia grenst in het noorden aan North Carolina en Tennessee, in het westen aan Alabama, in het zuiden aan Florida en in het oosten aan de Atlantische Oceaan en South Carolina. Een vakantie Georgia is mooi te combineren met een vakantie in de omliggende staten. De staat is ongeveer 4x zo groot als Nederland.


Hoofdstad Georgia

Atlanta is de hoofdstad en tevens grootste stad van Georgia. Tijdens je vakantie Georgia kun je in Atlanta een bezoek brengen aan het World of Coca Cola museum, hier kom je alles te weten over de beroemdste drank ter wereld. Ook is het leuk om CNN hoofdkantoor te bezoeken. Atlanta is ook de stad van Martin Luther King en Jimmy Carter.

Historische steden

Savannah en Macon, twee historische stadjes ten zuiden van Atlanta zijn het bezoek meer als waard. Met een koets kun je een ritje maken door de oudste buurten van de Verenigde Staten. De statige lanen staan vol met elegante gebouwen. Vervolg je vakantie Georgia naar het zuidoosten. Hier ligt Okefenokee Swamp. Dit is een prachtig moerasgebied met meer dan 10.000 alligators en veel unieke flora en fauna. Er valt veel te beleven tijdens je vakantie Georgia.


Natuurgebieden vakantie Georgia

Tijdens een vakantie Georgia geniet je van de overweldigende natuurlandschappen van de Blue Ridge Mountains en de Golden Isles.

Blue Ridge Mountains

Ten noorden van Atlanta bevinden zich de Blue Ridge Mountains. Deze bergketen is onderdeel van de Appalachen. De Blue Ridge Mountains danken haar naam aan de blauwe gloed die vanuit de bomen opstijgt tussen de bergen waardoor de keten er van een afstandje en op foto’s echt blauw uitziet. Dit is een indrukwekkend beeld en daarom een erg populaire bezienswaardigheid op vakantie Georgia.

Georgia’s Golden Isles

De Golden Isles of Georgia zijn een groep van 4 barriere-eilanden en de havenstad Brunswick op het vasteland aan de 100-mijl lange kust van de staat Georgia aan de Atlantische Oceaan. Het zijn een soort waddeneilanden en zeer populair bij de Amerikaanse elite.

Geschiedenis

In de 18de eeuw hadden de Engelsen, ondanks de Spaanse heerschappij over het aangrenzende Florida, Georgia stevig in handen. Toen eenmaal een koloniaal bestuur opgezet was, werd slavernij in deze zuidelijke kolonie al snel verboden. In 1870 koos Georgia de kant van de Confederatie en vormde een belangrijk decor voor de Amerikaanse Burgeroorlog.