Palm Springs

Hollywood’s desert playground

Bekijk foto's

Ontdek de mogelijkheden van een vakantie Palm Springs


Palm Springs is een stad gelegen in de Sonorawoestijn en deel van Riverside County in West-Amerika. Een vakantie Palm Springs heeft veel te bieden, maar is ook goed te combineren voor een rondreis door Californië. De stad ligt ongeveer 150km ten oosten van Los Angeles en is de ideale stop als je op weg bent naar de Grand Canyon. Palm Springs wordt ook wel ‘Hollywood’s desert playground’ genoemd omdat deze plaats jaren lang het domein was van de filmsterren en golfende gepensioneerden. Tegenwoordig is het een heuse trendy plaats ontdekt door snowbirds, hikers en hipsters. Om je vakantie extra leuk te maken kun je de reis combineren met een autorondreis. Zo kun je kiezen voor onze Western Experience autorondreis, Taste The West Deluxe autorondreis of Western Impressions autorondreis


Geschiedenis Palm Springs

De oorspronkelijke inwoners van Palm Springs waren de Agua Caliente Band of Cahuilla Indians. Met de komst van de stad hebben velen hun heil ergens anders gezocht. Palm Springs behoort tot een agglomeratie van een aantal steden, waartoe ook Cathedral City, Rancho Mirage, Palm Desert en Indian Wells behoren. Het is een rijk gebied waar niet gekeken wordt op de aanvoer van een paar kuub water waardoor de directe omgeving veel groenvoorzieningen kent, met veel palmen en golfterreinen. De stad is ook rijk aan resorts, hotels en golfclubs die je kunt bezoeken tijdens je vakantie Palm Springs.

Palm Springs Aerial Tramway

De Palm Springs Aerial Tramway in Palm Springs, Californië, is de grootste roterende kabelbaan ter wereld. Het werd in september 1963 geopend als een manier om van de vloer van de Coachella-vallei naar de top van San Jacinto Peak te komen en werd gebouwd in de ruige Chino Canyon.

Natuurparken Palm Springs

Tijdens je vakantie Palm Springs kom je prachtige natuurgebieden tegen waar je de mooiste wandelingen kunt afleggen.

Indian Canyons

De Indian Canyons is een verzamelnaam voor de Tahquitz Canyon, Palm Canyon, Andreas Canyon en Murray Canyon, die vroeger heilige grond waren voor indianen. Tegenwoordig is het een geliefde locatie om te wandelen.


Joshua Tree National Park

Joshua Tree National Park ligt in het zuiden van Californië, op 145 mijl ten oosten van Los Angeles en ca 40 mijl van Palm Springs. De grillig gevormde Joshua Tree is een van de meest karakteristieke planten in de Mohave Desert. De grootste exemplaren zijn ongeveer 12 meter hoog, en zijn naar schatting ongeveer 900 jaar oud. Joshua Tree National Park is een must-see tijdens je vakantie Palm Springs. De Joshua Tree vormt een erg belangrijke schakel in het ecosysteem van de woestijn, de plant biedt onderdak aan talrijke vogels, zoogdieren, insecten en hagedissen.

Tahquitz Canyon

Tahquitz Canyon ligt in Zuid-Californië in de Coachella-vallei in de buurt van Palm Springs, Californië. Het is al minstens 2.000 jaar lang bewoond door de Cahuilla-stam van indianen. Het is een van de vele canyons van culturele betekenis voor de Agua Caliente Band van Cahuilla-indianen.

Moorten Botanical Garden

De Moorten Botanical Garden and Cactarium is een 1 hectare grote botanische tuin in familiebezit, gespecialiseerd in cactussen en andere woestijnplanten. Het bevindt zich in het ecosysteem van de Colorado Desert.


Cultuur op vakantie Palm Springs

Naast de prachtige natuur die een vakantie Palm Springs te bieden heeft kun je voor wat cultuur ook een bezoek brengen aan Palm Springs.

Palm Springs Air Museum

In dit museum kun je een grote verzameling vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog bezichtigen. Ook zijn er uniformen, gebruiksvoorwerpen en originele foto’s te bekijken.Het Palm Springs Air Museum is een onderwijsinstelling zonder winstoogmerk in Palm Springs.

Palm Springs Art Museum

In dit museum, dat in 1938 werd gesticht vindt je een bijzondere collectie van Indiaanse en Meso-Amerikaanse kunst. Ook herbergt het museum een collectie van moderne kunst.