Monterey

The Cradle of History

Bekijk foto's

Op vakantie naar Monterey


Monterey ligt vlakbij de beroemde highway 1, de spectaculaire weg die loopt langs een groot deel van de Stille Oceaankust van de staat gelegen in West-Amerika. Een vakantie Monterey is uitstekend te combineren met omliggende kust plaatsjes. Het schiereiland van Monterey kent 4 stadjes: Monterey, Pacific Grove, Asilomar en Carmel. Monterey is de oude hoofdstad van Californië, onder de Spanjaarden en Mexicanen. Je vakantie Monterey is leuk om te combineren met een autorondreis. Namelijk Western Experience autorondreis, Taste The West Deluxe autorondreis of Western Impressions autorondreis


Monterey Bay Aquarium

Voor het mooiste aquarium van Amerika, namelijk het Moneterey Bay Aquarium, bezoek je tijdens je vakantie Monterey. Dit succesvolle museum is te danken aan een initiatief van David Packard, de stichter van Hewlett-Packard. Hij werd in Monterey geboren en 2 van zijn dochters werken in de zeebiologie. Het museum werd in 1984 geopend en wordt beschouwd als een van de belangrijke musea van de Verenigde Staten. Tot de ca 6000 bewoners behoren onder andere vissen, roggen, haaien, pinguïns, flamingo’s, schildpadden en otters.

17-mile Drive

De 17-Mile Drive is een toeristische, lusvormige weg door de plaatsen Pebble Beach en Pacific Grove op het Monterey-schiereiland. Vanaf de route (waar je tol moet betalen) heb je spectaculaire uitzichten op de woeste kust, het beroemde Pebble Beach resort met zijn golfbanen en het Del Monte-bos en een van de meest gefotografeerde bomen ter wereld: de Lone Cypress.


Cannery Row

Cannery Row is een straat langs de kust in het stadje Monterey. In de straat staat een aantal voormalige fabrieken die sardines inblikten; de laatste fabriek sloot in 1973. John Steinbeck beschreef in zijn beroemde roman Cannery Row het leven in Monterey in de jaren 20 en 30.

Fisherman’s Wharf

In Fisherman’s Wharf in Monterey, niet te verwarren met de Fishersman's Wharf in San Fransisco, kun je winkelen en lekker eten in de vele visrestaurantjes. Ook vertrekken hier dagelijks de boten van waaruit je walvissen kunt gaan spotten. Dit is een onvergetelijke ervaring die je moet meemaken tijdens je vakantie Monterey. Bij de Coast Guard Pier liggen grote groepen zeeleeuwen te genieten in de zon.


Geschiedenis

De Spaanse ontdekkingsreiziger Juan Rodríquez Cabrillo wordt beschouwd als de eerste Euro-Amerikaan die de baai op 17 november 1542 zag, die hij La Bahia de los Pinos (Baai van dennen) noemde. Zestig jaar later, in december 1602, werd Sebastián Vizcaíno de eerste Europeaan die voet zette aan de oevers van de baai die hij officieel omdoopte tot "Monte Rey Bay", ter ere van de onderkoning van Nieuw-Spanje die zijn expeditie had bevolen. Onder een grote eik met uitzicht op de baai, in de buurt van wat nu Artillerie en Pacific Streets is, vierden hij en zijn bemanning van 200 mensen de mis ter ere van hun veilige reis.

In 1776 noemde Spanje Monterey de hoofdstad van Baja (lager) en Alta (hoger) Californië. Datzelfde jaar arriveerde kapitein Juan Bautista de Anza uit Sonora met de eerste kolonist voor Spaans Californië; de meesten van hen gingen op weg naar San Francisco. De soldaten van Monterey en hun vrouwen woonden in het Royal Presidio (gelegen waar de San Carlos-kathedraal nu staat) en worstelden om een pueblo te creëren en families groot te brengen.

Monterey State Historic Park

De geschiedenis van Monterey kun je tijdens je vakantie zelf ook ontdekken. Het Monterey State Historic Park is een historisch staatspark in Monterey, Californië . Het omvat een deel of het hele historische district van Monterey Old Town, een historische wijk met 17 bijdragende gebouwen en werd in 1970 uitgeroepen tot nationaal historisch monument. Het terrein omvat het eerste theater van Californië en het Monterey Custom House, waar de Amerikaanse vlag voor het eerst werd gehesen boven Californië.