Kauai

de Garden Isle

Bekijk foto's

Kauai, Hawaii is een van de mooiste en groenste eilanden van de Hawaii groep.


Kauai, Hawaii is een van de mooiste en het groenste eiland van de Hawaii groep. Vanwege de vele watervallen en het groene binnenland wordt het eiland ook wel de Garden Isle genoemd. Kauai heeft ook een zeer ruige kust en een indrukwekkende Canyon , de Waimea Canyon genoemd. Geen wonder dat Steven Spielberg hier delen van de film Jurassic Park heeft opgenomen. Dit eiland wil je niet missen tijdens je fly drive Hawaii, Rondreis Hawaii of huwelijksreis Hawaii.

kies hier uw favoriete rondreis / fly drive op Kauai


16 bezienswaardigheden op Kauai

Kauai is prima te ontdekken in een paar dagen, je kan het Kōkeʻe State Park en de aangrenzende Waimea Canyon bezoeken, een aantal van de vele watervallen bezoeken (Er zijn er een paar honderd ! ) of de ruige kust ontdekken.

1. Helicopter tour Kauai Hawaii

Een van de leuke dingen om te doen is een helicopter tour boven het eiland. Er is geen betere manier om het mooiste eiland te ontdekken in de lucht.Kauai biedt de meest extreme en afwisselende natuur van alle eilanden. Juist vanuit de lucht kun je deze natuur het beste waarnemen. Het mooiste (en duurste) is het om een privé helikopter te huren en dan een uur lang boven het eiland te gaan vliegen. Vaak hebben deze helikopters open deuren zodat je mooie foto’s kunt maken. Het hoogtepunt is vaak een 360 graden regenboog boven de Napali kust.

2. Roadtrip door Kauai

Als je bezig bent met een roadtrip door Kauai passeer je honderden watervallen, diepe canyons , groene bergen en de mooiste stranden. Het eiland is ca 45 km breed. Het zou een beetje gek zijn om het eiland in 1 dag te bestrijken, het is gewoon te groot. Als je een aantal dagen de tijd hebt kun je het eiland opsplitsen in 2 gedeelte en 1 dag doen over de helft van het eiland.Als je het echt rustig aan wilt doen, kun je deze reis over meerdere dagen doen, waarbij je elke gelegenheid aangrijpt om uit de auto te stappen en te genieten van de vele geweldige ervaringen.

3. Waimea Canyon

Waimea Canyon, aan de westkant van Kauai, wordt beschreven als "The Grand Canyon of the Pacific." Deze Canyon is niet zo oud en diep als zijn neefje in Arizona maar zeker zeer uniek te noemen op de eilanden van Hawaii. De Waimea Canyon Lookout, die 14 mijl lang, 1 mijl breed en meer dan 3600 voet diep is, biedt een panoramisch en uitzicht op ruige rotsen en diepe valleien kloven. De hoofdweg, Waimea Canyon Drive, leidt je naar een lager uitkijkpunt en de belangrijkste Waimea Canyon Overlook, met prachtig uitzicht op het dramatische binnenland van Kauai. De weg gaat verder de bergen in en eindigt bij Kokee State Park. Er zijn talloze paden om te doorkruisen voor zowel beginners als ervaren wandelaars.

4. Kōkeʻe State Park

Kōkeʻe State Park is zonder twijfel één van de mooiste plekken van Kauai. Zodra je het park binnengaat begrijp je meteen waarom het eiland bekend staat als Garden Island.
De bergen zijn hier bizar groen en je hebt een schitterend uitzicht over de Kalalau Valley en de wereldberoemde Na Pali Coast.Het park is ook gratis te bezoeken en je kan hier de mooiste hikes en wandelingen maken.

5. Na Pali Coast State Park

Ná Pali Coast ligt aan de noordwestelijke kust van Kauai. Bergen storten zich in dit deel van Hawaii meer dan 1000 meter in de zee. Deze kust wordt gezien als de meest ruige en dramatische kust van Hawaii , steile ruig begroeide kliffen eindigen hier in de blauwe zee.
Deze beroemde kust is 23 km lang. Veel mensen komen hier om de beroemde Kalalau Trail te lopen. Deze trail is het enige pad dat je kunt volgen om het hele park te zien. Je trekt hier door weelderige valleien en aan het einde bereik je Hanakapi’ai Beach. Nāpali Coast State Park is een waar paradijs voor de reiziger, zij het soms wat minder makkelijk bereikbaar.


6. Hanale

Ten westen van Princeville, aan de noordkust van Kauai, ligt de vredige stad Hanalei. Dit lieftallige stadje, gezegend met tijdloze schoonheid, herbergt alles, van historische plaatsen tot galerieën voor hedendaagse kunst. Hanalei Town is een onvergetelijke stop tijdens uw bezoek aan Kauai. Bezoek het Waioli Mission House en stap terug in de geschiedenis van Kauai. Blader door Hanalei's kunstgalerijen voor kunst die in Kauai is gemaakt en houtsnijwerk gemaakt van zeldzame, inheemse Hawaiiaanse bossen. Locals en bezoekers komen naar Hanalei voor ukelele-concerten in het Hanalei Community Center, een regelmatig evenement in Kauai.

7. Lihue

Lihue is het regerings- en commerciële centrum van het eiland, evenals een cultureel en historisch gebied. Dit is misschien wel de meest bezochte stad op Kauai, aangezien het de thuisbasis is van de belangrijkste luchthaven van Kauai (de luchthaven van Lihue) en de haven van Nawiliwili, het belangrijkste commerciële scheepvaart centrum van het eiland en de haven voor cruiseschepen.
Lihue heeft een verscheidenheid aan natuurlijke wonderen om te verkennen. Kalapaki Beach is de thuisbasis van het Kauai Marriott Resort and Beach Club en het Hokuala Golf Resort. Bodysurfen, SUP, surfen en zwemmen maken Kalapaki tot een populaire bestemming. Ninini Beach is de thuisbasis van een geautomatiseerde vuurtoren, in bedrijf sinds 1897. En net ten noorden van Lihue, vergeet niet te stoppen bij de Wailua Falls uitkijkpunt voor een geweldig uitzicht op de waterval.

8. Kawaikini

Kawaikini is het hoogste punt op het Hawaiiaanse eiland Kauai en in de provincie Kauai en meet 5.243 voet in hoogte. Het is de top van de inactieve centrale schildvulkaan van het eiland, Mount Waialeale.

9. Hanakapi'ai Falls

Hanakapiai Falls of Hanakapi'ai Falls is een ongeveer 300 voet hoge waterval in Hawaii, aan de Na Pali-kant van het eiland Kauai. Het vereist een wandeling van ongeveer 2 mijl van Hanakapi'ai Beach. De waterval wordt omschreven als "prachtig maar uitdagend"

10. Po'ipu & Brennecke's strand

Het strand van Brennecke is een zeer populair boogie board strand dat direct grenst aan het strandpark Poipu. Met een consistente en betrouwbare strandvakantie is Brennecke waarschijnlijk de beste boogie- en bodyboard locatie aan de zuidkust voor toeristen.De golven zijn het grootst tijdens de zomermaanden. De break bij Brennecke kan zelfs bij kleine branding ruw zijn, dus beginnende boogieboarders moeten extra voorzichtig zijn. Op dit strand is surfen niet toegestaan. Het zandgedeelte van het strand is klein, maar een leuke plek om te zitten en toezicht te houden op kinderen in het water.


11. Spouting Horn

Aan de zuidkust van Kauai vind je het spectaculaire Spouting Horn-blaasgat, een van de meest gefotografeerde plekken op Kauai. Een legende zegt dat deze kustlijn ooit werd bewaakt door een gigantische moo (hagedis) genaamd Kaikapu. Iedereen was bang voor het loeien omdat het iedereen zou opeten die in het gebied probeerde te vissen of zwemmen. Op een dag ging een jonge jongen genaamd Liko de oceaan in om de hagedis te slim af te zijn. Kaikapu viel hem aan, maar Liko stak een scherpe stok in haar mond, zwom onder de lavaplank en ontsnapte door een klein gaatje naar de oppervlakte. De moo volgde Liko en kwam vast te zitten in de lavabuis. Tot op de dag van vandaag kun je het gebrul van de hagedis horen en haar adem uit het blaasgat zien spuiten.

12. De Kauai Coffee Company

Op Kauai, 22.000 acres van de voormalige suikerriet land werd omgezet in koffie in 1987 door de Kauai Coffee Company . Schade door de orkaan Iniki in 1992 verwoest een groot deel van het gewas, maar in 1996 de jaarlijkse oogst evenaarde die van de Kona Coffee Belt. De Kauai Coffee Company groeit nu 100 procent Kauai Coffee met behulp van vijf variëteiten van Arabica koffiebonen op de grootste koffie boerderij in de Verenigde Staten.

13. Wailua River en Wailua Falls

De rustige Wailua-rivier weeft langs prachtige watervallen en weelderige jungle-landschappen langs de oostkant van het eiland. Kauai heeft de enige bevaarbare rivieren in Hawaï en de Wailua-rivier is de grootste.
De 20 mijl lange rivier, die ooit door de instellingen van zeven verschillende heiau (tempels) stroomde, stroomt van de 5148 meter hoge Mount Waialeale in het midden van het eiland. De Wailua-rivier voedt twee populaire en toegankelijke watervallen: Opaekaa Falls en Wailua Falls. De schilderachtige rivier zelf kan per kajak, SUP of kano worden verkend, en er is ook een boottocht beschikbaar. Openluchtboten bieden ook rondleidingen door de Fern Grotto, een natuurlijke lavarotsgrot beschut door draperende varens. Dit romantische gebied is een populaire trouwlocatie. Zoek ook naar de Nounou Mountains (Sleeping Giant), een formatie op een bergrug tussen Wailua en Kapaa die eruitziet als een menselijke figuur die op zijn rug ligt.

14. Old Koloa

Kōloa was een van de eerste suiker steden, waar families en ondernemende kooplieden hun wortels vestigden en een nieuwe manier van leven bouwden met vele culturen, een kenmerk van het huidige Hawaï! Kōloa viert dit erfgoed elk jaar in juli, tijdens een Kōloa Plantation Days-festival dat een week duurt, en we nodigen je uit om het op elk moment van het jaar te bezoeken

15. National Tropical Botanical Gardens

Deze tuinen worden vaak geprezen als het mooiste gebied van Hawaï en is een paradijs voor fotografen en natuurliefhebbers. Met meer dan 2500 soorten tropische planten van over de hele wereld, een orchideeëntuin, een ara-volière en een wandeling langs de oceaan.
De National Tropical Botanical Garden is gewijd aan het behoud van tropische plantendiversiteit en het tegengaan van het tij van uitsterven - door middel van exploratie, vermeerdering van planten, herstel van habitats, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. De tuinen en reservaten van NTBG zijn veilige havens voor bedreigde soorten die anders voor altijd zouden verdwijnen.

16. Princeville & Kilauea Point

Kilauea Point National Wildlife Refuge werd in 1985 opgericht door de Amerikaanse Fish and Wildlife Service en wordt gekenmerkt door zijn torenhoge vuurtoren. De oceaan kliffen en hoge met gras begroeide hellingen van een slapende vulkaan vormen een beschermende broedplaats voor veel Hawaiiaanse zeevogels.

Het is ook een van de weinige locaties waar je de 'Ā (Roodpootgent), Mōlī (Laysan-albatros), 'Ua'u kani (Wigstaartpijlstormvogel) en andere Kaua'i-dieren in hun ongerepte natuurlijke habitat kunt observeren. Het kustfront biedt ook een veilige haven voor de bedreigde 'Ilio-holo-i-ka-uaua (Hawaiiaanse monniksrob), Honu (groene zeeschildpad) en Kohola (bultrug).