Zion National Park

600 vierkante kilometer vol canyons, plateaus en kloven!

Bekijk foto's
The Narrows Zion Canyon Angel's Landing Kolob Canyons Weeping Rock
  • The Narrows
  • Zion Canyon
  • Angel's Landing
  • Kolob Canyons
  • Weeping Rock

Zion Canyon, een ‘kloof’ van 24 kilometer lang en ruim 800 meter diep!


In het zuidwesten van Utah ligt het oudste park van de staat: Zion National Park. Het park werd geopend in 1919 en trekt jaarlijks ongeveer 3 miljoen bezoekers. Met een oppervlakte van 600 vierkante kilometer vol canyons, plateaus en kloven is het een van de populairste nationale parken van de Verenigde Staten. Een must-visit dus! Zion National Park kun je combineren met een autorondreis of een camper rondreis door West-Amerika. Bekijk een overzicht van al onze rondreizen door West-Amerika. Met The Mighty five Camper rondreis, Western Experience autorondreis, Highlights of the West Camper rondreis en Western Impressions autorondreis ga je Zion National Park zeker bewonderen!


9 bezienswaardigheden Zion National Park

Omdat Zion National Park zo bekend is, is er ook genoeg bedrijvigheid. Je kunt hier niet alleen wandelen en fietsen, maar ook backpacken, ‘canyoneeren’ en rotsklimmen. Er is zelfs een museum! Er is ook de mogelijkheid om in het park te overnachten; in een hotel of op een van de campings. Het meest bezochte deel van het park is Zion Canyon, een ‘kloof’ van 24 kilometer lang en ruim 800 meter diep. Dit ravijn is uitgeslepen door Virgin River, en mede hieraan dankt het park haar uitgebreide flora en fauna. Een minder populair, maar net zo mooi gedeelte zijn de Kolob Canyons, aan elkaar parallel gelegen ravijnen in het noorden van het park.

1. Zion Canyon

Zion Canyon is het drukste gedeelte van het park. Dit ravijn is uitgeslepen door Virgin River; mede hierdoor is het park rijk aan veel verschillende dier- en vogelsoorten. Voorbij de tunnel kom je uit bij een van de populairste wandelingen van het park: Canyon Overlook Trail. Dit is een relatief makkelijke wandeling van ongeveer anderhalve kilometer waarbij je langs verschillende uitkijkpunten komt. Het eerste gedeelte kijk je uit over Pine Creek Narrows, een smal ravijn; daarna kom je in een rotsachtiger landschap terecht. Als je niet zo van wandelen houdt of moeilijk ter been bent, kun je er ook voor kiezen om mee te gaan met de Zion Canyon Scenic Drive shuttlebus. Om drukte te voorkomen, mag je niet met je eigen auto deze route rijden, maar stap je in de bus; die overigens gratis is! De bus stopt op acht plaatsen in het park en je kunt uitstappen wanneer je wilt. Houd rekening met een wachttijd van ongeveer 15 minuten in het hoogseizoen.

2. The Narrows

Als je in Zion National Park bent, is het ook een must om The Narrows te bezoeken. Wat dit gebied zo speciaal maakt – de naam zegt het eigenlijk al – zijn de smalle kloven waardoor je kunt wandelen. Extra leuk: je wandelt door de rivier, er is géén geijkt wandelpad! Je kunt zo ver de kloof in lopen als je zelf wilt. Als je echter door het smalste stuk wilt (Chamberlain’s Ranch), waar de rivier ook nog weleens wat dieper kan zijn, heb je een vergunning nodig. Houd er wel rekening mee dat je dus voor het grootste deel van de wandeling door een onstuimige rivier loopt: de ondergrond is ongelijk en glibberig. Doe dus goede schoenen aan en neem eventueel een wandelstok mee!

3. Angel's Landing

Not for the faint-hearted! Angel’s Landing is een uitkijkpunt op ongeveer 450 meter hoogte. Dat lijkt in eerste instantie misschien mee te vallen, maar je moet een flinke tocht ondernemen om hier te komen. Als je hoogtevrees hebt, kun je deze tocht beter overslaan. Het laatste deel van de wandeling is erg steil. Op sommige stukken loop je op enkele centimeters van de afgrond en houd je jezelf vast aan een ketting. Overschat jezelf dus niet bij deze wandeling: het is een zware wandeling van ongeveer negen kilometer waarbij je enorm veel moet klimmen. Maar als je dan na ongeveer twee uur het eindpunt hebt bereikt, is het uitzicht het absoluut waard!

4. Kolob Canyons

Kolob Canyons is een gebied in het noordwesten van het park. Hoewel het makkelijk te bereiken is, wordt het een stuk minder druk bezocht. En dat is zonde, want ook hier is het prachtig! Je rijdt via de specifieke ingang ‘Kolob Canyons’ het gebied binnen. Vervolgens loop je hier haast alleen door de grote bruine rotsformaties. In dit gebied lopen ook een aantal wandelingen, waaronder Taylor Creek Trail (die uit meerdere paden bestaat) en Timber Overlook Trail. Maar als je liever in de auto blijft zitten, is dit ook geen probleem. Rijdend over Kolob Canyons Road (ongeveer negen kilometer) kun je je ook vanuit de auto vergapen aan de uitzichten!


5. Emerald Pools

Kolob Canyons is een gebied in het noordwesten van het park. Hoewel het makkelijk te bereiken is, wordt het een stuk minder druk bezocht. En dat is zonde, want ook hier is het prachtig! Je rijdt via de specifieke ingang ‘Kolob Canyons’ het gebied binnen. Vervolgens loop je hier haast alleen door de grote bruine rotsformaties. In dit gebied lopen ook een aantal wandelingen, waaronder Taylor Creek Trail (die uit meerdere paden bestaat) en Timber Overlook Trail. Maar als je liever in de auto blijft zitten, is dit ook geen probleem. Rijdend over Kolob Canyons Road (ongeveer negen kilometer) kun je je ook vanuit de auto vergapen aan de uitzichten!

6. Temple of Sinawava

De laatste stop van de shuttlebus is bij Temple of Sinawava. Deze berg, van ruim 1.300 meter hoog, is het beginpunt van meerdere wandelingen. Je kunt hier Riverside Walk proberen. Dit is een redelijk makkelijke wandeling van ongeveer drieënhalve kilometer (heen en terug) langs Virgin River. Als je deze wandeling voltooid hebt, kun je ervoor kiezen om nog een stuk door The Narrows te lopen, dus in de rivier zelf. Omdat Temple of Sinawava een enorm populaire bus-stop is, wordt het aangeraden om je dag hier te beginnen. Het is hier dan namelijk nog redelijk rustig.

7. Weeping Rock

Als je Zion National Park in het voorjaar bezoekt, is Weeping Rock een tip. Deze ‘huilende rots’, die half over het pad heen hangt, is dan helemaal begroeid met mos en planten. De waterval ontstaat omdat er water door de zandsteen naar buiten sijpelt. Je komt er door middel van een wandeling van nog geen kilometer, waar je ongeveer een halfuurtje over doet. Vanuit hier starten meerdere wandelingen, waaronder de populaire Hidden Canyon Trail; maar je kunt ook naar Observation Point wandelen. Houd er wel rekening mee dat het pad naar Weeping Rock soms afgesloten kan zijn in verband met vallende rotsen.

8. Zion Human History Museum

Vlakbij de ingang in het zuiden van het park ligt Zion Natural History Museum. Een leuke stop als je meer wilt leren over de geschiedenis van het park zelf. Je vindt hier onder andere archeologische vondsten en een planten-expositie. Ook kun je hier spullen van pioniers en kolonisten bekijken. Er speelt ook een film van ongeveer een halfuur die een perfect overzicht van het hele park laat zien. Het museum is iedere dag geopend, maar de openingstijden kunnen verschillen.

9. Uitzicht van Canyon Overlook

Vanaf Canyon Overlook heb je het beste uitzicht over Zion Canyon. Dit punt is gemakkelijk te bereiken via de gelijknamige trail van ongeveer anderhalve kilometer. Je kijkt tijdens de wandeling onder andere uit op Pine Creek Narrows. Tijdens het tweede gedeelte van de wandeling kom je een meer rotsachtig landschap tegen. Het is geen moeilijke wandeling, maar wel een drukke! Er is een kans dat je soms zelfs even moet wachten op andere mensen, omdat het zo druk kan zijn. Maar dat is het uitzicht absoluut waard!


Zion National Park hotels

Voor een ultieme ervaring, kun je ervoor kiezen om te slapen in Zion Lodge. Dit hotel ligt ongeveer in het midden van Zion Canyon Scenic Drive. Als je hier slaapt, mag je met je eigen voertuig over de weg en hoef je dus niet te wachten op de shuttlebus. Let wel op: dit hotel is ongelofelijk populair. Op tijd boeken is aanbevolen! Gelukkig zijn er net buiten het park ook genoeg opties. In het plaatsje Springdale, vlak naast het park, zijn hotels genoeg.

Zion National Park camping

In Zion National Park zijn drie campings: South Campground, Watchman Campground en Lava Point Campground. South Campground en Watchman Campground liggen relatief dichtbij de ingang. Je kunt alleen voor Watchman Campground reserveren (tot maximaal vijf maanden van te voren). De campings zitten bijna altijd vol; dus het is zaak om er vroeg bij te zijn! Houd in de zomer ook rekening met de hitte: er is amper schaduw op de kampeerplekken. Lava Point Campground ligt richting de Kolobs en is een primitieve kampeerplek. Je kunt daar bijvoorbeeld geen water halen. Je kunt er ook voor kiezen om in de wildernis te overnachten, maar hier heb je een vergunning voor nodig.

Zion National Park hikes

Hoewel hierboven al verschillende wandelingen genoemd zijn, zijn er nog twee populaire en mooie wandelingen in het park. Als je een makkelijke wandeling zoekt, is Pa’rus Trail een goede aanrader. Deze vertrekt vlakbij het Visitor Center. Het is een tocht van twee uur langs Virgin River. Het pad is ruim vijf kilometer lang en is verhard. Je kunt deze route ook fietsen. Maar als je meer uitdaging wilt, kun je Hidden Canyon Trail verkennen. Dit is een zware wandeling vanwege het extreme hoogteverschil. Op sommige stukken is het erg smal: je loopt dan naast de afgrond. De officiële wandeling is ongeveer vier kilometer, maar als je ervoor kiest om de canyon in te gaan, kom je op dik vijf kilometer uit. Je moet dan wel over een aantal rotsblokken heen klimmen. Één voordeel: het is in de canyon een stuk koeler!

Veelgestelde vragen over Zion National Park

Zion National Park is enorm groot: er is daarom genoeg te doen! Je kunt er wandelen, maar ook fietsen, backpacken en rotsklimmen. Als je niet zo van actie houdt, kun je ook met de shuttlebus meegaan of het museum bezoeken.

Parkeergelegenheid in Zion National Park is zeer beperkt. Ben er dus vroeg bij! Na 9:00 zijn de meeste plekken vergeven. Je kunt ook in Springdale parkeren en vanuit hier de shuttlebus naar het park nemen. Dit kost $20 per dag.

Ja, het is mogelijk om Zion National Park met de auto te bezoeken. Echter, houd er rekening mee dat dit alleen voor delen van het park geldt. Het populaire gedeelte, Zion Canyon, is alleen te bezoeken met de shuttlebus. De Kolob Canyons kun je wel bezoeken met je eigen auto.

Je kunt in Zion Lodge overnachten of op een van de kampeerplekken. Dit zijn populaire plekken! Daarom is het aan te raden om op tijd te boeken of in een van de nabijgelegen stadjes te verblijven.

Een absolute must-do in Zion National Park is een wandeling door The Narrows: je maakt een wandeling door de bedding van de rivier, terwijl je tegelijkertijd geniet van de canyon. Als je geen hoogtevrees hebt, is het de moeite om Angel's Landing te beklimmen.