Memphis

The Bluff City

Bekijk foto's

Memphis, home of the Blues and the Birthplace of Rock 'n Roll !


Memphis, gelegen in de staat Tennessee, is een stad met een rijke geschiedenis en een levendige culturele scene. Deze bruisende stad, gelegen aan de machtige Mississippi-rivier, heeft veel te bieden aan bezoekers.

Memphis staat bekend als de geboorteplaats van de blues en de thuisbasis van legendarische muzikanten zoals Elvis Presley, B.B. King en Johnny Cash. De muzikale erfenis van de stad is te ervaren in plaatsen zoals Sun Studio, waar veel van deze iconen hun muzikale carrière begonnen. Graceland, het voormalige huis van Elvis Presley, is een pelgrimsoord voor fans van over de hele wereld.

Naast muziek heeft Memphis ook een rijke geschiedenis op het gebied van de burgerrechtenbeweging. Het National Civil Rights Museum, gevestigd in het Lorraine Motel waar Martin Luther King Jr. werd vermoord, is een indrukwekkende plek om meer te leren over deze belangrijke periode in de Amerikaanse geschiedenis.


Kies hier uw tour/excursie in Memphis


De 10 belangrijkste bezienswaardigheden in Memphis


1. Graceland

Het voormalige huis van Elvis Presley is een van de meest bezochte attracties in Memphis. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in het weelderige interieur, de collectie van Elvis' persoonlijke bezittingen bewonderen en zijn graflocatie bezoeken.

2. National Civil Rights Museum

Dit museum, gehuisvest in het Lorraine Motel waar Martin Luther King Jr. werd vermoord, biedt een indrukwekkend inzicht in de geschiedenis van de burgerrechtenbeweging in de Verenigde Staten. Het bevat exposities, multimedia-installaties en gedenkwaardige artefacten.

3.Beale Street

Dit historische straatje is de thuisbasis van de blues en heeft een levendige muziekscene. Bezoekers kunnen genieten van liveoptredens, lokale eetgelegenheden en souvenirwinkels.

4. Sun Studio

Deze legendarische studio is de geboorteplaats van de rock-'n-roll. Het is de plek waar Elvis Presley, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis en vele anderen hun eerste opnames maakten. Bezoekers kunnen een rondleiding krijgen en meer te weten komen over de rijke muzikale geschiedenis van de studio.

5. Stax Museum of American Soul Music

Dit museum bevindt zich op de locatie van Stax Records, een belangrijk platenlabel voor soul- en rhythm-and-bluesmuziek. Het biedt een uitgebreide collectie memorabilia, exposities en interactieve displays.


6. Memphis Rock 'n' Soul Museum

Dit museum vertelt het verhaal van de geboorte van rock-'n-roll en soulmuziek in Memphis. Bezoekers kunnen meer te weten komen over de invloedrijke artiesten, platenlabels en de muzikale ontwikkelingen die de stad hebben gevormd.

7. Mud Island River Park

Gelegen aan de Mississippi-rivier, biedt dit park een unieke ervaring. Bezoekers kunnen een maquette van de rivier verkennen, een wandeling maken over de Mississippi Riverwalk en genieten van concerten in het amphitheater.

8. Memphis Zoo

Dit is een van de oudste dierentuinen in de Verenigde Staten en herbergt een breed scala aan diersoorten. Bezoekers kunnen interactieve tentoonstellingen, shows en voederdemonstraties bijwonen.

9. Memphis Botanic Garden

Dit prachtige botanische park biedt een oase van rust en schoonheid. Bezoekers kunnen genieten van de diverse tuinen, waaronder de Japanse tuin, de rozentuin en de formele tuinen.

10. Orpheum Theatre

Dit historische theater is een architectonisch juweel en biedt een scala aan optredens, variërend van Broadway-shows tot concerten en balletvoorstellingen. Het theater is ook bekend om zijn prachtige interieur, met een groot orgel en weelderige decoraties.


Veelgestelde vragen over Memphis

Memphis is een stad in het zuidwesten van de staat Tennessee, Verenigde Staten. Het ligt aan de Mississippi-rivier, in het zuidwestelijke deel van Tennessee, dicht bij de grens met Arkansas en Mississippi.

Memphis is de thuisbasis van verschillende professionele sportteams, waaronder:

Memphis Grizzlies (NBA): Het professionele basketbalteam van Memphis.
Memphis Redbirds (MiLB): Het AAA-minor league baseballteam dat fungeert als het filiaal van de St. Louis Cardinals.
Memphis 901 FC (USL Championship): Een professioneel voetbalteam dat uitkomt in de United Soccer League.

Memphis staat bekend om zijn unieke culinaire tradities, vooral op het gebied van barbecued gerechten. De stad is beroemd om zijn smaakvolle en sappige Memphis-style barbecue, meestal gemaakt van varkensvlees en gekruid met een kenmer

Memphis organiseert het hele jaar door verschillende populaire evenementen en festivals. Enkele bekende zijn:
Memphis in May International Festival: Een maandlange viering met muziek, kunst, eten en culturele evenementen.
Beale Street Music Festival: Een jaarlijks muziekfestival met optredens van nationale en internationale artiesten.
World Championship Barbecue Cooking Contest: Een van 's werelds grootste barbecuewedstrijden, gehouden tijdens Memphis in May.
Memphis Music & Heritage Festival: Een gratis evenement dat de rijke muziek- en culturele tradities van Memphis viert.
Indie Memphis Film Festival: Een festival dat onafhankelijke films en filmmakers uit de regio en daarbuiten in de schijnwerpers zet.

Memphis staat bekend om zijn invloedrijke muzikale erfgoed. Het was de geboorteplaats van verschillende muziekstijlen, waaronder blues, rock-'n-roll en soul. Beroemde artiesten zoals Elvis Presley, B.B. King, Johnny Cash en Otis Redding begonnen hun carrière in Memphis. Bezoekers kunnen genieten van muziekgeschiedenis bij bezienswaardigheden zoals Sun Studio, Stax Museum of American Soul Music en de levendige Beale Street.