In de winter gebeurt er iets bijzonders met Yellowstone. De besneeuwde bossen nemen een mystieke stilte aan, stoomwolken drijven zachtjes op rond verlaten warmwaterbronnen en een sfeer van eenzaamheid doordringt het ongerepte, met sneeuw bedekte wonderland. Ervaar de sereniteit van het seizoen door deze winter Yellowstone National Park te verkennen. Dit is wat je in gedachten moet houden.

Diegenen die op zoek zijn naar een spannender Yellowstone-avontuur kunnen het park betreden via de zuidelijke ingang (65 kilometer ten noorden van Jackson, Wyoming), de oostelijke ingang (80 kilometer ten westen van Cody, Wyoming) of de westelijke ingang (3 kilometer ten westen van Montana's Yellowstone Airport) met een sneeuwscooter of sneeuwkoets.

De noordelijke ingang, op ongeveer 90 mijl van de luchthaven Gallatin Field in Bozeman, Montana, is de enige ingang die 's winters open is voor verkeer. De weg van de noordelijke ingang loopt naar Mammoth Hot Springs Hotel & Cabins, dat het hele jaar door geopend is.

Yellowstone is het hele jaar door open voor bezoekers, maar om het park tijdens de wintermaanden te betreden, moet u misschien een unieke ervaring boeken. Aangezien Yellowstone National Park elk najaar de oostelijke ingang sluit, samen met vele wegen en diensten, vereist het reizen naar en rond het park in deze tijd van het jaar meer planning. Maar het is o zo de moeite waard.

Voertuigen zijn vanaf de eerste week van november niet toegestaan ​​in Yellowstone National Park, behalve op een beperkt stuk weg naar Mammoth Hot Springs via de noordelijke ingang. Half december gingen wegen afgesloten voor verkeer open voor oversneeuw reizen. Dit betekent dat bezoekers het park kunnen betreden via sneeuwscooter, sneeuwkoets, sneeuwschoen en langlauf. Stel je voor dat je de verharde (en vaak drukke) wegen van Yellowstone ziet veranderen in afgelegen, met sneeuw bedekte doorgangen naar de buitenaardse thermische kenmerken van het park.

SNEEUWSCHOENEN EN LANGLAUFEN
Sneeuwschoenwandelen en langlaufen zijn beide geweldige manieren om het achterland van Yellowstone in de winter te ervaren. Kilometerslange paden die door de uitgestrekte wildernis slingeren, kunnen te voet worden verkend. Er zijn verschillende outfitters in de buurt die uitrusting huren, en verschillende bedrijven zijn gespecialiseerd in begeleide uitstapjes als je er liever niet alleen op uit trekt. Yellowstone National Park biedt meer informatie over hoe u het park kunt doorkruisen per ski of sneeuwschoen.

WILD LIFE
Bizons, elanden, rivierotters en andere dieren die Yellowstone National Park hun thuis noemen, zijn nog magischer om te zien tussen besneeuwde grond en stomende rivieren. De intimiteit die een minder druk park biedt bij het observeren van dieren in het wild met de elementen van de winter, is iets dat u niet mag missen.

Winterverblijf
Twee lodges in Yellowstone zijn open tijdens het winterseizoen. De gezellige Old Faithful Snow Lodge & Cabins is geopend van half december tot eind februari. Dit hotel biedt verhuur van uitrustingen, gidsen en rondleidingen. Kamers lopen snel vol, dus reserveer zo vroeg mogelijk. Mammoth Hot Springs Hotel and Cabins is ook geopend tijdens de wintermaanden. Er zijn ook tal van plekken om te verblijven in de steden rondom het park, van boerderijen en huisjes tot vakantiewoningen en B&B's.