Het Red Ants Pants Music Festival wordt eind juli gedurende drie dagen gehouden in een koeienweide in de kleine boerengemeenschap van White Sulphur Springs. Het is uitgegroeid tot een van Montana's grotere muziekfestivals. En de opbrengst ondersteunt lokale boerderijen, boerderijen en plattelandsgemeenschappen.

Een enthousiast publiek van muziek- en natuurliefhebbers wordt elk jaar begin augustus aangetrokken door het schilderachtige Bob Marshall Music Festival in Seeley Lake. Dit rustige en gezinsvriendelijke evenement omvat ambachten, eten en muziekacts uit de hele VS.

Muzieklocaties in de buitenlucht, zoals het Kettlehouse Amphitheatre in de buurt van Missoula, trekken muziekliefhebbers. Combineer het prachtige landschap van Montana met geweldige muzikale acts als Sheryl Crow, Marshall Tucker Band en ZZ Top. Geniet van een ambachtelijk bier uit Montana of een lokale burger bij een vuurplaats langs de oevers van de Blackfoot River op deze gedenkwaardige locatie.

Billings' Magic City Blues Festival biedt traditionele en moderne bluesartiesten in een levendige binnenstad. Het heeft muzikanten aangetrokken als Buddy Guy, Steve Miller en ZZ Top.

In de buurt van Yellowstone organiseert de gemeenschap van Big Sky in augustus het Big Sky Music Festival. Het toont het beste in klassieke en jazzmuziek van over de hele wereld met optredens op een buitenpodium en een binnenoptreden in het Warren Miller Performing Arts Center.

De jaarlijkse Montana Poetry Gathering en Western Music Rendezvous viert en bewaart de geschiedenis, het erfgoed en de waarden van de cowboylevensstijl van de Upper Rocky Mountain West. Het wordt in augustus gehouden in Lewistown en biedt meer dan 120 cowboydichters, muzikanten en artiesten uit Montana en de omliggende staten.

Butte is de thuisbasis van het Montana Folk Festival, een gratis evenement dat begin juli wordt gehouden met tot 200 lokale en internationale artiesten op meerdere podia. Deze kopermijnstad huldigt haar mijnverleden door de iconische hoofdframes die de mijningangen markeren te behouden. Sommige van de Folk Festival-podia verspreid over Butte bevinden zich onder deze headframes.