De regering-Biden ontwikkelt een plan om alle buitenlandse bezoekers van de Verenigde Staten te verplichten volledig te worden gevaccineerd tegen COVID-19 als onderdeel van het uiteindelijk opheffen van reisbeperkingen die een groot deel van de wereld de toegang tot de Verenigde Staten belemmeren, vertelde een functionaris van het Witte Huis woensdag aan Reuters.

Het Witte Huis wil reizen heropenen, wat de zaken voor de luchtvaart- en de toeristenindustrie zou stimuleren, maar is niet klaar om de beperkingen onmiddellijk op te heffen vanwege de toenemende COVID-19-caseload en de zeer overdraagbare COVID-19 Delta-variant, zei de functionaris. .

De regering van Biden heeft werkgroepen van verschillende instanties die werken "om een ​​nieuw systeem klaar te hebben voor wanneer we reizen kunnen heropenen", zei de ambtenaar, eraan toevoegend dat het "een gefaseerde aanpak omvat die na verloop van tijd zal betekenen, met beperkte uitzonderingen, dat buitenlanders die naar de Verenigde Staten (van alle landen) moeten volledig worden gevaccineerd."


bron : Reuters