Vandaag is het 4 juli, Independence Day in Amerika !

Onafhankelijkheidsdag, ook wel the Fourth of July genoemd, markeert de historische datum in 1776 toen de onafhankelijkheidsverklaring werd goedgekeurd door het Continentale Congres. In de schriftelijke verklaring stond dat de Amerikaanse koloniën het zat waren om door Groot-Brittannië geregeerd te worden. Ze wilden baas in hun eigen land worden.

In 1938 wordt Independence Day een officiële nationale feestdag waarop heel Amerika vrij is. Sindsdien kent het land ook heel wat tradities. De meest bekende is misschien wel de talloze parades. Van midden in de nacht tot op meer kindvriendelijke tijden, parades zijn er volop tijdens Independence Day. Cheerleaders, militairen, fanfares, praalwagens, paarden en vlaggen paraderen door de straten. De oudste parade wordt gehouden in Bristol op Rhode Island. Sinds 1785 hebben ze hun parade.

Tijdens Independence Day moet er ook flink gegeten worden. Al het denkbare vlees te krijgen wordt uit de supermarkten gehaald. Burgers, hot dogs, biefstuk, als het maar op de grill gegooid kan worden. De een viert het met de hele buurt, de ander juist met familie of vrienden. Independence Day is een goede reden voor een tuinfeestje.

En niet alleen op de barbecue’s wordt gegeten, ook op de kermis valt veel te happen. Bijvoorbeeld tijdens eetwedstrijden. Vooral hot dogs en taarten zijn populair. In New York wordt de bekende eetwedstrijd Nathan’s Famous Hot Dog Eating Contest gehouden. Die is waarschijnlijk ontstaan toen twee vrienden een meningsverschil probeerden op te lossen. Dat zou een eenmalige wedstrijd zijn, maar inmiddels wordt de wedstrijd al bijna 100 jaar gehouden.